Pagini

31 ian. 2013

Quo Vadis ? - 1951 - Unde mergi? - online subtitrat ro


O poveste cutremuratoare despre puterea care este invinsa de credinta,despre credinta care aduce dragostea si despre dragostea care a schimbat Roma din timpul lui Nero.
Întors din războiul din Asia Minor, ofițerul roman Marcus Vinicius, îl vizitează pe unchiul său, Petronius, prieten al împăratului Nero, un estet și iubitor de artă, căruia îi destăinuie dragostea pe care o nutrea față de Ligia, tânără creștină, de sorginte ligiană, pe care o întâlnise în casa generalului Aulus Placidus. În sprijinul nepotului său, Petronius pune la cale aducerea Ligiei în palatul imperial. Aceasta ajunge sub aripa ocrotitoare a lui Acte, fosta amantă a lui Nero.
În timpul unui festin acordat de împărat, Vinicius, aflat sub influența lui Bacchus, devine prea insistent față de Ligia. Tânăra este salvată de credinciosul ei servitor, Ursus și dusă înapoi acolo unde își petrecuse tinerețea, în cercul de adepți ai noii credințe: creștinismul.....

Filmul este inspirat din romanul istoric scris de Henryk Sienkiewicz, pentru care, în 1905, i s-a decernat Premiul Nobel.
Romanul evocă persecuțiile suferite de creștini în perioada lui Nero și aceasta prin intermediul poveștii de dragoste dintre o tânără creștină, Ligia și Marcus Vinicius, patrician roman. Acțiunea se desfășoară în cadrul cetății Romei.
Ca sursă, romanul folosește scrierea apocrifă Faptele lui Petru, din jurul anului 200.

Server I


Server II


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu